Bohemian stijl bruiloft: Een sprookje van liefde en vrijheid

bohemian-slijl-bruiloft-blog

De bohemian stijl, ook wel bekend als ‘boho’, is méér dan zomaar een trend. Het is een levensstijl, een uitdrukking van creativiteit en vrijheid. En wanneer je deze stijl integreert in je bruiloft, creëer je een sprookjesachtige atmosfeer vol kleur, leven en liefde.

1. Wat is een Bohemian bruiloft?

De Bohemian stijl bruiloft is geïnspireerd op de ’60- en ’70-er jaren. Deze stijl gaat over vrijheid, natuur, eenvoud en liefde. Denk aan aardse tinten, wilde bloemen, luchtige jurken en een ongedwongen sfeer. Maar hoe breng je deze stijl naar jouw bruiloft?

2. Kies de perfecte locatie

Bij een boho bruiloft draait alles om de connectie met de natuur. Overweeg daarom een outdoor locatie zoals:

  • Een prachtig bos
  • Een strand bij zonsondergang
  • Een veld vol wilde bloemen

Het decor van Moeder Natuur is vaak al genoeg. Voeg een paar persoonlijke details toe en je hebt de perfecte setting voor jouw grote dag!

3. De bruidsjurk en bruidsmeisjes

Wanneer je denkt aan een boho bruid, zie je waarschijnlijk een luchtige, flowy jurk voor je. Materialen als kant en chiffon zijn populaire keuzes. Overweeg een jurk met open rug, off-shoulder mouwen of een diepe V-hals. Voor de bruidsmeisjes kun je kiezen voor soortgelijke stijlen in complementaire kleuren.

4. Bloemen, bloemen en nog meer bloemen

Bloemen spelen een centrale rol in de bohemian stijl. Denk aan:

  • Wilde boeketten met diverse soorten bloemen en grassen
  • Bloemenkronen voor de bruid en bruidsmeisjes
  • Tafeldecoraties met weelderige bloemenarrangementen

Kies bloemen die het seizoen en de locatie reflecteren. Dit geeft een organische, natuurlijke uitstraling aan je bruiloft.

5. Decoratie en details

De boho-stijl draait om details. Gebruik natuurlijke materialen zoals hout, leer en steen. Vintage items, zoals oude koffers of kanten tafelkleden, kunnen ook mooi staan. Denk ook aan sfeerverlichting zoals lampionnen, kaarsen en feeërieke lichtjes.

6. Entertainment in Boho stijl

Muziek is het hart van elke bruiloft, en bij een boho bruiloft kun je denken aan akoestische gitaarmuziek, een live band met folk-invloeden of zelfs een drumcirkel bij het kampvuur.

Afsluiting

Een Bohemian stijl bruiloft is niet zomaar een feest; het is een viering van liefde, leven en vrijheid. Door de intieme sfeer, het persoonlijke tintje en de connectie met de natuur, wordt het een dag om nooit te vergeten. Of je nu kiest voor een volledig boho-thema of slechts enkele elementen hiervan integreert in jouw dag, één ding is zeker: het wordt een magische ervaring vol liefde en geluk. Dus laat je inspireren, wees creatief en vier de liefde op jouw eigen unieke manier. Veel geluk en liefde op jouw bohemian avontuur!

Meer informatie:

Deel met je vrienden: