Checklist bruiloft: “Check, check & dubbelcheck”

checklist bruiloft

Jouw relatie officiel maken, in welke vorm dan ook, is een serieuze aangelegenheid. Je hebt de ware gevonden en “ ja” tegen elkaar zeggen, dat doe je maar 1 keer. Tenminste dat is de intentie, toch? Na het: ‘ja, ik wil” moment komt er heel veel op je af. Een checklist bruiloft kan je helpen om structuur in de wirwar, van alles wat geregeld moet worden, te brengen. 

Verwachtingsmanagement

De eerste stap is om een datum te bepalen. Dat is je vertrekpunt! Wanneer je weet welke datum er in je ring gegraveerd moet worden, weet je ook hoeveel tijd je hebt om de mooiste dag van je leven, voor te bereiden. Het is goed om de verwachtingen die je hebt naar elkaar uit te spreken. Wanneer jij een eenvoudige, sobere huwelijksdag wilt met slechts een handjevol vrienden maar jouw partner wil een bruiloft op de Malediven inclusief thema, torenhoge bruidstaart, en Armin van Buuren als special guest… Dan hebben jullie een uitdaging en zullen er compromissen gesloten moeten worden. 

To-do-lijst

Want wat staat jullie allemaal te wachten? Handig om een checklist als leidraad te gebruiken. Op internet vind je er talloze! In deze to-do’s staan ook zaken waar je niet aan denkt, bijvoorbeeld:

  • Bepaal je budget
  • Stel een gastenlijst samen
  • Leg een trouwlocatie vast
  • Ga op zoek naar een fotograaf, visagist, bloemist en een BABS
  • Regel muziek 
  • Verstuur je Save-the-date kaart 
  • Vraag je getuigen 

En zo honderd en één dingen meer. Streep samen weg wat je niet wilt, dan blijft over datgene wat je wel wilt! 

Wel of niet een weddingplanner

Weet je niet goed waar je moet beginnen? Of wil jij gewoon nergens aan denken en alleen maar genieten op maar ook voor je trouwfeest? Dan kun je er voor kiezen om een wedding planner in te schakelen! Deze professional kan jullie huwelijk tot in de puntjes regelen. Maar oké… deze keuze slaat wel een gat in je budget. Je kunt ook een goede vriendin vragen om je te helpen of om vanaf de zijlijn mee te denken. Hoe dan ook, het is belangrijk dat je als eerste over de grote dingen nadenkt. Denk aan de verschillende locaties, getuigen, gastenlijst, hoe ga je je plannen bekend maken.

De keuze is reuze!

en dan….. DE jurk, het vinden van de perfecte trouwjurk staat vast hoog op je checklist bruiloft. Ook nu geldt: streep weg wat je niet wilt! Want de keuze is reuze! Bepaal voor jezelf wat de droomjurk mag kosten: niet onbelangrijk om een keuze te kunnen maken. Laat je inspireren! Brides by Fem is heel actief op Instagram, een fantastische inspiratiebron! Wanneer je een pasafspraak maakt is het belangrijk om goed voorbereid te zijn. De styliste van Brides by Fem helpt jou graag met de speurtocht naar de perfecte jurk, want die ligt ergens op jou te wachten! Nu nog vinden! Wie weet bij de grootste bruidsmodezaak van het noorden: Brides by Fem.

Deel met je vrienden: