Een trouwjurk huren, ja of nee?

trouwjurk huren

Dat trouwen goedkoop is, hoor je ons niet zeggen. Ook wanneer je over een kleiner budget beschikt kan jouw trouwdag, de mooiste dag van je leven worden. Het aanschaffen van de droomjurk kan een flink gat slaan in je trouwbudget. Het is daarom logisch dat je nadenkt hoe je deze kostenpost kunt reduceren. Je kunt overwegen om een trouwjurk te huren. Dit is absoluut een goedkopere optie dan wanneer je eigenaresse van een jurk wordt. Bij Brides by Fem kun je geen jurken huren en daar hebben zij goede redenen voor. 

Een trouwjurk huren met gaatjes

Een belangrijke reden is dat iedere jurk op maat gemaakt moet worden, elke vrouw heeft immers een ander lichaam. Op deze dag dat jij in het middelpunt van de belangstelling staat, dan moet de jurk perfect zitten, toch? Wanneer je kiest voor huur, zullen er sporen te zien zijn van het opnieuw vermaken van de outfit. Trouwen in een jurk met gaatjes: daar ga je echt spijt van krijgen. Meestal zijn bruiden niet alleen verliefd op hun bruidegom maar worden ze ook verliefd op hun bruidsjurk. Wat zul je balen wanneer je DE jurk weer moet terugbrengen naar de winkel, omdat je hebt gekozen voor huur. 

Consessie doen

Voordat je weet in welke stijl je wilt trouwen, laat je je inspireren door mooie plaatjes op Insta of Pinterest. Wanneer je geïnspireerd bent en eindelijk weet welke jurk je graag wilt passen, zul je teleurgesteld zijn wanneer je een jurk wilt gaan huren. Een huurjurk is vaak niet een model uit de allernieuwste collectie, bovendien is de keuze minder reuze dan wanneer je ervoor kiest om jouw jurk te kopen. Het besparen van geld is de voornaamste reden om een jurk te huren. Maar een huurprijs kan toch hoger uitvallen. 

Is huren wel zo goedkoop?

Allereerst zit je altijd vast aan een borgsom voor het geval er iets met de jurk gebeurt. Het reinigen van de huurjurk achteraf zijn ook kosten waar je rekening mee moet houden. Stel tante Annie gooit tijdens het vertonen van haar exclusieve dansmoves een glas rode wijn over je heen, of de fotograaf vindt het een goed idee om foto’s te maken bij schattige schaapjes en die schaapjes vinden jou ook schattig en beginnen je jurk op te eten… dan kunnen de kosten voor zo’n huurjurk hoger uitvallen dan eerder begroot: daar gaat je onbezorgde trouwdag. Je moet je ook realiseren dat wanneer je kiest voor huur je altijd consessies zult moeten doen. Bij Brides by Fem houden ze niet van consessies, daar zullen ze altijd streven om de ultieme droomjurk voor jou te vinden. De stylisten geven eerlijk en oprecht advies, ze denken met jou mee, ook wanneer je een klein budget hebt.

Deel met je vrienden: