Huwelijkse voorwaarden

Huwelijkse voorwaarden

Wanneer je besluit om te gaan trouwen, stroomt je to-do lijstje binnen no time vol. Naast allerlei leuke zaken zoals: hoe ga ik mijn trouwplannen bekend maken & uit hoeveel lagen moet de taart bestaan, zijn er ook nog wat minder leuke, lees saaie dingen te regelen. Saai maar absoluut niet minder belangrijk. Denk bijvoorbeeld aan de vraag: onder welke voorwaarden gaan wij trouwen? Al eerder hebben wij jullie meegenomen in het trouwen onder gedeeltelijke gemeenschap van goederen. Nu nemen wij een andere populaire voorwaarden onder de loep: de huwelijkse voorwaarden.

Huwelijkse voorwaarden, wat is van wie….

Trouwen onder huwelijkse voorwaarden is afwijkend op het wettelijk vermogensstelsel van de gemeenschap van goederen. In simpele Jip en Janneke taal betekent dit: wanneer je kiest voor deze vorm, je voorafgaand aan het huwelijk voorwaarden gaat vastleggen bij een notaris. In deze voorwaarden staat wat, van wie is. Wanneer je besluit om het huwelijk te laten ontbinden, heb je duidelijk beschreven welke bezittingen of schulden van wie zijn. Wanneer je niets regelt, trouw je in gemeenschap van goederen. In dit geval is bij wet geregeld hoe bezittingen maar ook schulden verdeeld gaan worden. 

Wie krijgt de waardevolle postzegelverzameling

Wanneer je kiest voor de huwelijkse voorwaarden bepaal je zelf welke bezittingen en schulden van jullie samen zijn en welke persoonlijk zijn en blijven. Zo kun je bijvoorbeeld regelen dat de waardevolle postzegelverzameling die je met veel pijn en moeite bij elkaar hebt gespaard, van jou blijft ook wanneer er een streep door het huwelijk wordt gezet. Wanneer jij of je partner een eigen zaak bezit, kan het verstandig zijn om onder huwelijkse voorwaarden te trouwen. Zo houd je zakelijk en privé gescheiden ook wanneer de eigen onderneming te maken krijgt met schuldeisers.

Verstandig: “ja, ik wil” zeggen

Het is slim om van te voren een lijst te maken met welke bezittingen en schulden je beiden hebt. Zo kun je bepalen of trouwen onder huwelijkse voorwaarden de juiste keuze is. Met deze lijst kun je een notaris om advies vragen. Wanneer je het er samen over eens bent om je bezittingen en schulden te laten vastleggen, wordt er door de notaris een document opgesteld. Wanneer jullie beide een handtekening onder de akte hebben gezet, zijn de huwelijkse voorwaarden actief op het moment dat je in jouw droomjurk vol enthousiasme: “Ja ik wil” hebt geroepen! 

De juiste keuzes maken

Niets is zo veranderlijk als het leven. Het is goed om te weten dat huwelijkse voorwaarden altijd verandert of opgeheven kunnen worden. Ook dan zul je naar de notaris moeten. Een ritje naar de notaris is nooit gratis! Trouwen onder huwelijkse voorwaarden kost geld. Hoeveel is lastig aan te geven. Je kunt bij een notaris altijd eerst een offerte vragen. De aanschaf van jouw outfit slaat vaak ook een gat in je trouwbudget. Het team van Brides by Fem is zich daar zeker bewust van. Zij vinden het belangrijk dat je ongedwongen kunt passen in een omgeving waar jij je serieus genomen voelt. Jouw bruidsstylist zal er voor zorgen dat jij zonder twijfels: “I say yes to the dress” gaat zeggen! Maak een verblijvende pasafspraak en Brides by Fem zorgt voor het kippenvel moment wanneer je jouw droomjurk aantrekt!

Klik hier om een pasafspraak te maken

Meer info:

Deel met je vrienden: